זו מנה שעושה המון רושם אבל דורשת כמעט אפס עבודה – מלאכת המילוי קלה במיוחד והצלייה קצרה. הטרחה היחידה (וגם היא לא ממש טרחה) היא חיתוך הדג בסכין – אל תקנו אותו טחון, זה פחות טעים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית
לצלייה
אופן ההכנה
מכינים מלית
1
קוצצים את הדג בסכין ומערבבים עם יתר חומרי המלית בקערה רחבה.
ממלאים וצולים
2
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. חוצים במיות לאורכן ומסירים את השדרה המרכזית. ממלאים את חצאי הבמיות במלית ומעבירים לתבנית. מפזרים מעל הבמיות וביניהן דובדבנים, פרוסות צ׳ילי ושום. קורעים גס את ענפי הזעתר ומניחים מעל הבמיות, בוזקים מלח ופלפל ויוצקים שמן זית. צולים 15-12 דקות עד שבשר הדג הופך אטום.