מתכון

בקר וברוקולי מוקפצים בניחוח תפוז

כדי ליהנות מהפריכות של הברוקולי, חולטים ומוסיפים בסוף או פורסים דק ומקפיצים ישירות

41,386 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2020
בקר וברוקולי מוקפצים בניחוח תפוז של מיכל מוזס. צילום: דן לב. סגנון: אוריה גבע
בקר וברוקולי מוקפצים בניחוח תפוז של מיכל מוזס. צילום: דן לב. סגנון: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרינדה

להגשה

אופן ההכנה

1

מערבבים היטב את חומרי המרינדה ומשרים את רצועות הבקר 10 דקות.

2

בינתיים חולטים ברוקולי 3 דקות במי מלח רותחים עד לדרגת אל-דנטה. מעבירים למי קרח לעצירת הבישול ומסננים. לחילופין פורסים את הברוקולי הטרי דק ולא חולטים.

3

מערבבים סוכר עם סויה עד שהסוכר נמס.

4

מחממים היטב מחבת עם שמן ומקפיצים את רצועות הבקר 3 דקות על להבה גבוהה עד השחמה. מוסיפים את הברוקולי, את תערובת הסויה והסוכר ופלפל חריף ומערבבים.

5

מוסיפים בצל ירוק ושמן שומשום ומקפיצים עוד חצי דקה.

6

מגישים על אטריות אורז שהושרו במים רותחים במשך 15 דקות.