מתכון

בראוניז טבעוניים ללא אפייה עם זרעי צ'יה

גרסה בריאה זו מבוססת על תמרים, אגוזים, שקדים ומעט קקאו. הטעם והמרקם שונים וכמובן, אך מוצלחים בזכות עצמם

13,005 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
בראוניז טבעוניים ללא אפייה עם זרעי צ'יה מתוך הספר "אפייה טובה עם מיקי שמו". צילום: דניאל לילה; סטיילינג: עמית פרבר
בראוניז טבעוניים ללא אפייה עם זרעי צ'יה מתוך הספר "אפייה טובה עם מיקי שמו". צילום: דניאל לילה; סטיילינג: עמית פרבר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי (לא חובה)

אופן ההכנה

1

שמים בקערת מעבד מזון אגוזי מלך (שלמים), שקדים, זרעי צ'יה ומלח ים ומרסקים עד לקבלת תערובת הדומה לחול. מוסיפים תמרים ומערבלים לקבלת תערובת במרקם בצקי.

2

משטחים את התערובת בתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה או בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לשעה לפחות.

מכינים את הציפוי

3

מערבבים בקערה את כל החומרים לציפוי עד מתקבלת תערובת אחידה. היא תהיה דלילה למדי.

4

מוציאים את התבנית מהמקפיא, מחלצים את המשטח, יוצקים מעל את הציפוי ומורחים בעזרת גב כף. מפזרים אגוזי מלך קצוצים ומעבירים למקרר ל־10 דקות עד שהציפוי מתגבש.

5

בעזרת סכין חדה חותכים את המשטח לקוביות בגודל הרצוי (אני אוהב את הבראוינז קטנים, בגודל 1/2 3 ס"מ) ושומרים בכלי אטום במקרר עד 5 ימים.

עטיפת הספר "אפייה טובה עם מיקי שמו". צילום: דניאל לילה, סטייליניג: עמית פרבר
עטיפת הספר "אפייה טובה עם מיקי שמו". צילום: דניאל לילה, סטייליניג: עמית פרבר