מתכון

ברד פודינג חלה עם גלידת יוגורט, דבש ולבנדר

לא חייבים להיות שפים מנוסים כדי להפתיע עם מנה מרשימה ולא שגרתית בארוחת החג

777 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
ברד פודינג מחלת חג עם גלידת יוגורט, דבש ולבנדר של שף עומר אבישר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
ברד פודינג מחלת חג עם גלידת יוגורט, דבש ולבנדר של שף עומר אבישר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לברד פודינג

לגלידת יוגורט, דבש ולבנדר

אופן ההכנה

לברד פודינג

1

מחממים את החמאה ו-1/2 כוס מהסוכר במחבת ומערבבים עד קבלת מרקם מקורמל. מוסיפים את הקלבדוס (יש להיזהר מהלהבה הניצתת). מרתיחים את השמנת עם 1/2 כוס + 2 כפות מהסוכר ומקל הווניל. מסירים מהאש ומוסיפים את החלב.

2

טורפים את החלמונים עם הסוכר הנותר במטרפה ידנית. יוצקים מעט מתערובת השמנת לחלמונים ומערבבים היטב. מוסיפים כל פעם עוד מעט עד שהתערובת אחידה לגמרי.

3

מסדרים את התפוחים בכלי, בוצעים את החלה ומניחים על התפוחים ויוצקים על הכל את תערובת השמנת עד 1/2 ס"מ מהקצה. ממקמים את הכלי עם הברד פודינג בתוך כלי עם מים (ליצירת אפקט בן מארי) ואופים במשך 50 דקות בתנור שחומם מראש ל-140 מעלות, עד קבלת מרקם רוטט. מחממים מעט דבש ומושחים בו את הברד פודינג.

גלידת היוגורט, דבש ולבנדר

4

טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר מוט עד קבלת תערובת אחידה ומעבירים למכונת גלידה. מגישים את הברד פודינג עם קנל (צורה אליפטית) או כדור גלידה.