מתכון

ברוסקטה עגבניות (פאן קון טומטה)

אין דבר יותר טוב מברוסקטת עגבניות ליד כוס יין, רצוי באיזו פלאזה, אבל גם במרפסת או ליד החלון בקור המזגן זה יתאים

104,206 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2020
פאן קון טומטה של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם
פאן קון טומטה של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם

אין פה להטוטים – זה מסוג המנות שנותנות לאיכות של חומר הגלם את כל הבמה – וכדי שהיא תעבוד חייבים לחם מעולה, עגבניות טריות ומוצקות, שמן זית נהדר – הבנתם את הרעיון. על אותה פרוסת לחם קלויה אפשר גם להניח סרדינים כבושים ולקבל ברוסקטה בלתי נשכחת.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לברוסקטות

לסלט עגבניות

אופן ההכנה

קולים לחם

1

קולים פרוסות לחם במחבת פסים מעל להבה גבוה 3 דקות מכל צד או עד שהן משחימות מאוד. משפשפים שום כנגד פרוסות הלחם הקלויות בעודן חמות.

מכינים סלט עגבניות

2

מערבבים קוביות עגבניות עם שמן זית, חומץ, מלח ובזיליקום.

מרכיבים ומגישים

3

מניחים 2 כפות גדושות של סלט מעל כל פרוסת לחם ומגישים מיד.