מתכון

סרדינים כבושים של רותם ליברזון

מומלץ להניח את הסרדינים הכבושים על פרוסת לחם מחמצת קלויה - והנה לכם ברוסקטה בלתי נשכחת

9,277 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2020
סרדינים כבושים של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם
סרדינים כבושים של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם

כובשים את הדג במעט מלח ושמן כך שהוא לא מתייבש ונשאר עסיסי. השמן אמור לכסות את הדג לגמרי (הוא מונע ממנו להתקלקל) אז אל תחסכו בו. הדג זקוק ל-6 שעות כבישה ונשמר עד 5 ימים אחרי הכבישה.
הכמות במתכון מתאימה לצנצנת בנפח של כ-500 מ"ל. 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מפלטים סרדינים

1

מניחים את הדג על משטח העבודה. מורידים את הראש, פותחים את הדג ומושכים את האדרה מהראש אל עבר הזנב - היא יוצאת במלואה. מנקים את צידי הדג מעצמות.

2

בכלי רחב ושטוח שיכול להכיל את כל הסרדינים בשכבה אחת מניחים מלח גס. מניחים מעל את הסרדינים עם העור כלפי מעלה. יוצקים עליהם שמן זית כך שהוא כמעט מכסה אותם. מוסיפים מיץ לימון ומפזרים מעל פרוסות בצל וצ'ילי. מכסים את הכלי בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 6 שעות. מעבירים לצנצנת עם כל התכולה ומוסיפים שמן לכיסוי מלא ועוד קצת.

הצעת הגשה - מכינים ברוסקטה

3

קולים פרוסות לחם מחמצת במחבת פסים מעל להבה גבוהה כ-3 דקות מכל צד או עד שהן משחימות. משפשפים שום כנגד פרוסות הלחם הקלויות בעודן חמות. מניחים על כל פרוסה 3־ 4 פילטים של סרדינים ומגישים.

ברוסקטה סרדינים כבושים של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם