מתכון

גאלט נקטרינות בקרם פיסטוקים

אורלי: "במהלך ההכנות לכתבה קיבלתי מהירקן שלי נקטרינות חמצמצות. החלטתי לשלב אותן עם קרם פיסטוקים מתוק"

786 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
גאלט נקטרינות בקרם פיסטוקים של אורלי חרמש. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: אוריה גבע
גאלט נקטרינות בקרם פיסטוקים של אורלי חרמש. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק פריך עם פיסטוקים

לקרם הפיסטוק

להרכבת המנה

להברשה ולציפוי

אופן ההכנה

לבצק

1

מעבדים במעבד מזון חמאה, פיסטוקים, סוכר ומלח עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים קמח ומעבדים עד לקבלת פירורים. מוסיפים בהדרגה מים ומעבדים רק עד לקבלת בצק. עוטפים בניילון נצמד, משטחים ומעבירים למקרר לשעה.

לקרם הפיסטוקים

2

טוחנים במעבד מזון פיסטוקים ואבקת סוכר עד לקבלת תערובת דקה. מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים למקרר לחצי שעה להתייצבות עד שהקרם במרקם של שמנת חמוצה.

להרכבת המנה, לאפייה ולהגשה

3

מחממים תנור ל-180 מעלות. מרדדים את הבצק על נייר אפייה למלבן בעובי 1/2 ס"מ ובגודל 30×10 ס"מ ומעבירים לתבנית בעלת שוליים נמוכים. מורחים את קרם הפיסטוקים על הבצק בצורה אחידה ומשאירים 4 ס"מ שוליים. מסדרים את פלחי הנקטרינות בחפיפה(כמו רעפים) ודוחפים אותם מעט לקרם. מקפלים את שולי הבצק על המלית, מברישים בביצה ומפזרים פיסטוקים גרוסים מעל.

4

אופים 35-30 דקות עד שהגאלט זהוב והקרם יציב. מצננים לטמפ' החדר. שומרים במקרר עד 4 ימים.