מתכון

גבינה חמה על קרם שומר

מנה שמשחקת עם שורשים ופקעות חורפיים וחריפים

2,915 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2021
גבינה חמה על קרם שומר של איילת לטוביץ'. צילום: שני בריל. סטיילינג: עינב רייכנר
גבינה חמה על קרם שומר של איילת לטוביץ'. צילום: שני בריל. סטיילינג: עינב רייכנר

אם רוצים לפתח את הטעמים המתוקים של הלפת (כדי שיאזנו את החריפות), אפשר לעטוף אותה ברדיד אלומיניום, לצלות אותה שלמה בתנור שעתיים, ורק אז להסיר את הכיסוי ולחתוך לרבעים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־150 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים לפתות בקערה רחבה, יוצקים מעליהן 3 כפות שמן זית, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים עד שהן נעטפות היטב בשמן. מניחים בתבנית.

2

מעבירים שומר ושיני שום לאותה קערה, מוסיפים 2־3 כפות שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים עד שהשומר והשום נעטפים בשמן. מניחים בתבנית, לצד הלפתות, יריעת רדיד אלומיניום רחבה, מניחים על היריעה את השומר והשום, מכסים בעוד יריעה של רדיד אלומיניום וסוגרים את הקצוות לעיטוף. מעבירים לתנור וצולים 45 דקות, מוציאים את השומר והשום מהתנור ונזהרים לא לשפוך את נוזלי הצלייה שלהם. משאירים את הלפתות בתנור לצלייה של שעה נוספת.

מכינים את קרם השומר

3

מרסקים את השומר והשום עם נוזלי הצלייה ו־3 כפות שמן זית למחית אחידה.

4

מפעילים תנור על חום מרבי במצב גריל ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מברישים גבינה בשמן זית, מניחים בתבנית ומחממים תחת הגריל כ־5 דקות או עד שהגבינה חמה ומבעבעת.

5

מושחים צלחת בקרם השומר, מניחים מעליה את הגבינה, מסדרים סביבה לפתות, מפזרים רשאד מעל ומסביב ומזלפים דבש.