מתכון

גלידה יוונית עם עוגיות חמאה

זו הגלידה הכי קלה להכנה והיא לא דורשת מכשור מיוחד

13,720 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
גלידה יוונית של ארז גולקו. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
גלידה יוונית של ארז גולקו. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

 בעיניי לקיץ אין בלעדיות על הגלידה והיא נהדרת גם בחורף ובטח אצלנו. כמישהו שמחובר מאוד ליוון, קרצתי למטבח הזה עם התוספת של מי ההדרים והדבש.

לעוגיות חמאה של סבתא

2  תבניות אינגליש קייק

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לגלידה

להגשה

אופן ההכנה

1

מקציפים שמנת במיקסר עם וו הקצפה לקצפת יציבה. עוצרים, מוסיפים חלב מרוכז ומי הדרים וממשיכים בהקצפה לקרם אחיד ויציב (היזהרו מהקצפת יתר).

2

מרפדים 2 תבניות אינגליש קייק בניילון נצמד. יוצקים פנימה את התערובת, מכסים בניילון נצמד ומעבירים להקפאה ל־4־5 שעות עד שהגלידה יציבה.

3

מסדרים את הגלידה בצלחת הגשה, מזלפים מעליה בנדיבות דבש, מפוררים עוגיות חמאה ומפזרים תותים חצויים.