מתכון

גספצ'ו אבטיח ושרימפס קריסטל

גיא מלכה, שף חדר האוכל, מציע מנת אבטיח שמשלימה ארוחה קיצית חלומית

אפריל 2019
גספצ'ו אבטיח ושרימפס קריסטל של שף גיא מלכה. צילום: אנטולי מיכאלו
גספצ'ו אבטיח ושרימפס קריסטל של שף גיא מלכה. צילום: אנטולי מיכאלו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרח ירוק

למרק

להגשה

אופן ההכנה

1

מפרידים את עלי הנענע והכוסברה מהגבעולים, חולטים אותם לדקה אחת בסיר עם מים רותחים ומעט מלח, ומוציאים מיד לקערת מים קרים עם הרבה קרח.

2

מכניסים את העלים החלוטים וחצי כוס ממי הקרח למעבד מזון וטוחנים היטב עד שמתקבל נוזל חלק. מוזגים לתבנית להכנת קוביות קרח ולהקפיא.

3

מכינים את הגספצ'ו: מכניסים את כל המרכיבים פרט לבזיליקום למעבד מזון וטוחנים היטב. מסננים. משרים במרק שנוצר את עלי הבזיליקום בכלי סגור במקרר למשך שעתיים לפחות, ולאחר מכן מוציאים אותם מן המרק.

4

חולטים את השרימפס למשך דקה־דקה וחצי (עד שצבעם הופך לוורוד) בסיר עם מים רותחים ומעט מלח. מוציאים למי קרח.

5

ממלאים 4 כוסות קוקטייל במרק, מוסיפים לכל כוס 2 קוביות קרח ירוק ותולים על שולי הכוס את השרימפס.