מתכון

גרטן תפוחי אדמה וקישק

מרק הקישק מוגש לרוב עם תפוחי אדמה. כאן לקחתי את השילוב למקום אחר - מרק הקישק שולב כתחליף לשמנת והחלב בגרטן

5,130 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2019
גרטן תפוחי אדמה וקישק של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
גרטן תפוחי אדמה וקישק של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

מרק הקישק המפורסם מוגש באופן מסורתי עם קוביות או פרוסות תפוחי אדמה. החלטתי לקחת את השילוב הזה למקום טיפה אחר ולהשתמש במרק הקישק כתחליף לשמנת והחלב בגרטן הקלאסי. נורה ואמה אימצו את הגרסה החדשה כך שאני משוכנעת שמדובר בהצלחה שלא התרחקה מדי מטעמי הלבנט.

לקישק ביתי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

ממלאים סיר גדול במים, מוסיפים כף מלח ומביאים לרתיחה. ברגע הרתיחה מוסיפים תפוחי אדמה ומבשלים כ־4 דקות לריכוך חלקי. מסננים ושומרים את פרוסות תפוחי האדמה בצד.

2

מחממים שמן זית במחבת על להבה בינונית־גבוהה. מטגנים בצל להזהבה ומוסיפים קישק, ציר ירקות, קורט מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט. מביאים לרתיחה ומורידים מהאש.

3

מחממים תנור ל־170 מעלות. מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית בקוטר 24 ס"מ (או בתבנית מלבנית), בין שכבה לשכבה יוצקים מצקת מהרוטב. אם נשאר רוטב, יוצקים אותו מעל כל שכבות תפוחי האדמה

4

מכסים את התבנית בנייר אפייה ומעליו נייר כסף. אופים כחצי שעה או עד שתפוחי האדמה רכים. מוציאים את התבנית מהתנור ומסירים את הכיסוי. מגביהים את הטמפרטורה ל־250 מעלות ומפעילים מצב גריל. מחזירים את התבנית לשליש העליון של התנור ומשחימים את תפוחי האדמה (כמה דקות בודדות).