מתכון

גרנולה עם כוסמת, קפה והל

את הגרנולה הזאת מכינים מכוסמת ירוקה, והקפה מעניק לגרנולה טעם וארומה מעניינים

ינואר 2020
גרנולה עם כוסמת, קפה והל של רינת צדוק. צילום: שני בריל
גרנולה עם כוסמת, קפה והל של רינת צדוק. צילום: שני בריל

אני מעדיפה להנביט את הכוסמת הירוקה לפני הקלייה – ההנבטה מעשירה את הגרנולה בערכים תזונתיים אבל גם מאריכה את זמן ההכנה, ולכן אפשר לוותר עליה (הטעם לא מושפע מכך).

שימו לב אם מנביטים את הכוסמת זמן ההכנה הוא 8 שעות

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

אופן ההכנה

1

שוטפים ומסננים את הכוסמת. מכסים את המסננת במגבת לחה ומשהים את הכוסמת במסננת כ־4 שעות עד שרואים נבטים קטנים.

2

מחממים תנור ל־150 מעלות.

3

מערבבים אספרסו, שמן זית, קקאו, מייפל, הל, וניל וטחינה בקערה רחבה לתערובת חלקה.

4

מערבבים כוסמת מסוננת עם שיבולת שועל, שקדים, קשיו, שומשום, גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת ופקאן, יוצקים את תערובת הטחינה מעל ומערבבים. משטחים את התערובת בשתי תבניות ואופים כ־40 דקות. מערבבים כל 10־12 דקות כדי שהגרנולה תיקלה בצורה אחידה. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר כחודש. אם הגרנולה מאבדת פריכות אפשר לקלות אותה כ־10 דקות בתנור שחומם ל־150 מעלות.