מתכון

דגים מעושנים באורז ועלי תה

טכניקת עישון בווק שידועה מהמטבח הסיני, וזו הזדמנות נהדרת לעשות את זה מחוץ לבית בגלל כמות העשן

3,123 בשלנים התעניינו במתכון זה
דגים מעושנים באורז ועלי תה של רינת צדוק. צילום: שני בריל
דגים מעושנים באורז ועלי תה של רינת צדוק. צילום: שני בריל

אם מכינים בבית כדאי מאוד לפתוח את כל החלונות. בשיטה זו קודם מאדים את הדג ואז מעשנים אותו.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתערובת עישון

אופן ההכנה

מאדים את הדגים

1

מערבבים שמן זית עם תבלינים ומושחים את הדגים בתערובת. מניחים בסלסילת אידוי מעל מים רותחים ומאדים עד שבשר הדגים מלבין - 10־12 דקות לדג קטן או 12־15 לדג גדול יותר. מוציאים מהסלסילה.

מעשנים את הדגים

2

מערבבים את מרכיבי תערובת העישון. מניחים נייר אפייה מקומט על ווק ומעליו מפזרים את תערובת העישון. מניחים מעל האש וכשהתערובת מעלה עשן מניחים מעל רשת ועליה את הדגים המאודים. מכסים ונותנים לדגים לספוג את כל העשן 10־15 דקות.