מתכון

דג בנייר אפייה עם פורצ’יני ויין לבן

גרסה מוצלחת במיוחד לדג מאודה במעטפת. הפעם בתגבור פטריות פורצ’יני

15,143 בשלנים התעניינו במתכון זה
דג בנייר אפייה עם פורצ’יני ויין לבן של אורלי פלאי־ברונשטין ומיכל מוזס (צילום: shutterstock)
דג בנייר אפייה עם פורצ’יני ויין לבן של אורלי פלאי־ברונשטין ומיכל מוזס (צילום: shutterstock)

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

משרים פורצ’יני במים חמים 15 דקות לריכוך. מסננים ושומרים את המים ללא משקעים של חול.

2

מחממים תנור ל 200 מעלות.

3

מתבלים את הפילטים במלח ופלפל ומניחים כל אחד על יריעת נייר אפייה. מזלפים יין ומעט ממי ההשריה של הפורצ’יני ומניחים על הדג חמאה, שום, תימין, פורצ’יני ולימון.

4

מקפלים את הנייר ליצירת מעטפה אטומה (אפשר להדק בעזרת שדכן). עד כאן אפשר להכין מראש ולשמור במקרר — רק קחו בחשבון שהדג יתחיל להתבשל במרינדה.

5

מניחים את המעטפות בתבנית.

6

אופים 15 דקות. במהלך האפייה המעטפות מתמלאות אדים ותופחות, וזה תורם לאפקט האידוי.

7

מגישים את הדגים בתוך המעטפת.


גיוונים
• ממירים את היין הלבן בוורמוט.
• ממירים את התימין בעשב תיבול אחר, למשל מרווה, בזיליקום או אורגנו.