מתכון

חלב שקדים

חלב שקדים בהכנה ביתית הוא תענוג. אפשר להוסיף אותו למשקאות חמים, לשייקים, לדייסות, בבישול וגם לשתות אותו

15,919 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2019
חלב שקדים של רינת צדוק. צילום: שני בריל
חלב שקדים של רינת צדוק. צילום: שני בריל

טיפ מהמומחית: שקדים מומלץ להשרות במים במשך כשמונה שעות, ממליצה מרב הלפרין, קואוצ'רית לתזונה הוליסטית. היא מסבירה שלא רק טעמם הופך עדין וטעים יותר, אלא גם ערכם התזונתי עולה. תהליך ההשריה גורם לפעולת הנבטה, מה שמבטיח ספיגת מינרלים טובה יותר וכן עיכול קל יותר. ההמלצה הזו חשובה בעיקר כאשר מכינים חלב שקדים או חמאת שקדים, מאחר שמשתמשים בכמות גדולה של שקדים. כאשר אוכלים חופן קטן, אפשר לאכול אותם כפי שהם וליהנות מפריכותם.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבלים בבלנדר את המרכיבים כ־2 דקות. יוצקים את מחית השקדים לתוך בד לסינון וסוחטים היטב עד לקבלת נוזל בהיר וחלק. מעבירים לבקבוק זכוכית ושומרים במקרר עד 5 ימים.