מתכון

חלת לחמניות צ’אי

את הנוזלים בבצק החלפנו בצ’אי מתובל. העיצוב רק נראה מסובך - הוא לא באמת כזה, אבל התוצאה מפעימה

14,046 בשלנים התעניינו במתכון זה
חלת צ'אי טבעונית של אורי שפט ורינת צדוק, מאפיית לחמים. סטיילינג: אוריה גבע, צילום: דניאל לילה
חלת צ'אי טבעונית של אורי שפט ורינת צדוק, מאפיית לחמים. סטיילינג: אוריה גבע, צילום: דניאל לילה

חלת תלישה עשויה לחמניות מדופפות ויפהפיות דמויות לב. אפשר להכין את החלה מכל בצק שרוצים, כאן השתמשנו בבצק הטבעוני. כל בצק שתבחרו יזדקק למעט קירור כדי שיהיה קל יותר לעצבו. המתכון מותאם ל-2 חלות עגולות בקוטר 24 ס”מ או חלה ריבועית גדולה.

לפני שמתחילים: המדריך של אורי שפט לחלות מושלמות

לעוד חלות של אורי שפט – לחצו כאן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לצ'אי

לחלה

לציפוי

אופן ההכנה

מכינים צ׳אי

1

מביאים לרתיחה חלב שקדים עם תבלינים. מסירים מהאש, מסננים ומצננים.

מכינים בצק

2

יוצקים צ׳אי לקערת הלישה של המיקסר (שומרים כ־8 כפות בצד לציפוי החלה) ומפוררים פנימה שמרים. ממשיכים לפורר את השמרים בתוך הצ׳אי בעזרת האצבעות או כפית עד שהם נמסים ונטמעים בנוזל. מוסיפים לפי הסדר: קמח, רסק תפוחים, סוכר או סירופ מייפל, מלח ושמן. לשים בעזרת וו לישה במהירות נמוכה 1־ 3 דקות, עד שהחומרים מתאחדים לבצק. אם הבצק מתלפף סביב החלק העליון של הוו או שיש חומרים ששקעו לתחתית הקערה ולא נטמעו בבצק, עוצרים את פעולת המיקסר ומסדרים את הבצק ידנית לפני שממשיכים בעיבוד. אם בתחתית הקערה יש עודפי קמח שקשה להטמיע בבצק, יוצקים לתחתית כף מים, מורידים את הקמח בעזרת מרית ולשים את הקמח והמים לתוך הבצק. מגבירים את מהירות הלישה לבינונית ולשים עוד 4 דקות לבצק קשה אך גמיש.

3

מוציאים את הבצק מקערת המיקסר למשטח עבודה מקומח קלות ומסיימים את הלישה ידנית באופן הבא: משטחים מעט בידיים את כדור הבצק, מותחים את הבצק מהמרכז החוצה (כלפינו) ומקפלים את פיסת הבצק שמתחנו חזרה אל מרכז הבצק. מסובבים את הבצק רבע סיבוב וחוזרים על תנועת המתיחה־קיפול, וכך סביב־סביב עם כיוון השעון, עד שהבצק חלק ואחיד ומתנגד לתנועת המתיחה.

4

מעבירים את הבצק לקערה מקומחת קלות, מכסים במגבת ומתפיחים 20 דקות. מוציאים בעדינות את הבצק מהקערה שבה תפח, רצוי בעזרת קלף בצק, למשטח עבודה מקומח קלות. משטחים אותו במינימום תנועות למלבן של 20 * 30 ס"מ ועוטפים בניילון נצמד. מעבירים למקרר לשעה לפחות ולא יותר מ־ 4 שעות.

מעצבים את הבצק ואופים

5

מוציאים את הבצק מהמקרר, מחלקים ל-2 חלקים שווים ומרדדים כל חלק מעל נייר אפיה מקומח קלות (כל חלק מעל נייר אחר) ליריעה בעובי 1/2 ס”מ. מעבירים את היריעות (בעודן על ניירות האפייה) למקרר לחצי שעה.

6

מוציאים את אחת היריעות מהמקרר וקורצים עיגולים בקוטר 10 או 12 ס”מ. אוספים את השאריות לכדור ומחזירים למקרר. אחרי שמסיימים לעצב את הלחמניות, אפשר לעצב משאריות הבצק כדורים בגודל כדור טניס ולאפות לצד החלה.

חלת צ'אי טבעונית של אורי שפט ורינת צדוק, מאפיית לחמים. סטיילינג: אוריה גבע, צילום: דניאל לילה

7

חותכים כל עיגול ל־4 חלקים שווים ומניחים את החלקים זה על זה ליצירת מעין משולש כשהקודקוד של כולם מופנה לאותו כיוון. מטביעים מסרגה או צ׳ופסטיק לרוחב בשליש העליון (הקרוב לקודקוד) ומקפלים את הבצק מעל השקע שיצרה המסרגה כך שהקודקוד מתקפל פנימה אל מרכז הבצק. מהדקים בעדינות.

חלת צ'אי טבעונית של אורי שפט ורינת צדוק, מאפיית לחמים. סטיילינג: אוריה גבע, צילום: דניאל לילה

8

מטביעים מסרגה או צ׳ופסטיק לרוחב בדיוק במרכז הצורה שקיבלנו. מרימים את הבצק, מקפלים את שני הקודקודים מטה ומחברים ביניהם בצביטה והידוק לקבלת מעין צורת לב. חוזרים על הפעולה עם כל עיגולי הבצק ועם היריעה השנייה של הבצק. מכסים את כל הצורות והעיגולים שלא עובדים איתם באותו רגע במגבת לחה.

חלת צ'אי טבעונית של אורי שפט ורינת צדוק, מאפיית לחמים. סטיילינג: אוריה גבע, צילום: דניאל לילה

9

מניחים את כל לחמניות הלב בתבנית עגולה או מרובעת וברווח של כ־ 1/2 ס”מ זו מזו, מכסים במגבת לחה ומניחים להתפחה של 40 דקות עד שהלחמניות מצמצמות את הרווחים. מברישים בכ־4 כפות צ׳אי מהצ׳אי ששמרנו בצד. מעבירים את התבנית לתנור, אופים 10 דקות, מנמיכים את הטמפרטורה ל־ 180 מעלות ואופים כ־20 דקות עד שפני החלה מקבלים גון חום בהיר. מערבבים את הצ׳אי שנותר עם מייפל ומברישים את החלה בעודה חמה.