מתכון

חצ'פורי טופו, נענע ומנגולד

כיס ענק של בצק שמרים רך וכיפי ומלית מפתיעה ומלאת טעם

3,363 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
חצ'פורי טופו, נענע ומנגולד של ננה שרייר. צילום: דניאל לילה
חצ'פורי טופו, נענע ומנגולד של ננה שרייר. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

למלית

אופן ההכנה

1

מכינים ומתפיחים את הבצק: מערבלים שמן ומים במיקסר עם וו לישה במשך חצי דקה. מוסיפים קמח, שמרים, מלח וסוכר ולשים כ- 10 דקות במהירות בינונית-נמוכה עד שמתקבל בצק רך וגמיש.

2

עוטפים את הבצק בשמן ומתפיחים שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

בינתיים מכינים את המלית

3

מרתיחים שפע מים מומלחים בסיר גדול וחולטים מנגולד 5-4 דקות. מסננים, סוחטים וקוצצים. מערבבים עם יתר החומרים.

ממלאים ואופים

4

מחלקים את הבצק לכדורים במשקל כ- 200 גרם האחד (בגודל של תפוז גדול לערך) ומניחים על משטח מקומח להתפחה של 20 דקות.

5

מחממים תנור ל- 250 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

6

מרדדים את כדורי הבצק לעיגולים בקוטר כ- 18 ס"מ ושמים במרכז כל עיגול 6-5 כפות גדושות מלית (משאירים כ- 2 ס"מ של שוליים חשופים). מרימים חתיכה מהשוליים ומושכים בעדינות כלפי מטה. צובטים ומרימים חתיכה נוספת וכך לכל אורך השוליים עד שהכיסן נסגר. משטחים את הכיסן כך שמתקבלת צורה של פיתה סגורה.

7

מסדרים את החצ'פורי בתבנית (אפשר בכמה מחזורים, הכיסנים הממולאים יכולים לחכות).

8

אופים כ- 20 דקות או עד שפני החצ'פורי שחומים. מגישים מייד.