מתכון

טארטלטים ללא גלוטן

השוס הגדול כאן הוא הקלתיות, שעשויות משילוב של פולנטה וקמח נטול גלוטן. מלית רויאל מוסיפה לחלוחית וטעם קטיפתי

יולי 2019
טארטלטים עם תירס של אלרן גולדשטיין. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף
טארטלטים עם תירס של אלרן גולדשטיין. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לטארטלטים

למלית רויאל

לטופינג

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב תבניות טארטלטים.

2

מכינים את הקלתיות: יוצקים חלב לסיר רחב, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מוסיפים קמח תירס בבת אחת ומערבבים 5-4 דקות על להבה בינונית. מוסיפים חמאה וגבינה ומערבבים עוד דקה. מצננים מעט.

3

מערבבים היטב את הפולנטה עם קמח. קורצים חתיכות קטנות ומהדקים אותן לתבניות בעזרת האצבעות עד ליצירת שכבה אחידה בעובי של 1/2 ס”מ.

4

אופים כ-10 דקות עד שהקלתיות מזהיבות ומתקשות. מוציאים מהתנור אך משאירים אותו פועל. מצננים מעט את הקלתיות ומחלצים מהתבניות.

5

מכינים את מלית הרויאל: מערבבים היטב את כל החומרים.

6

מרכיבים את הטארטלטים ומשלימים אפייה: מוזגים מעט מלית רויאל לקלתיות ומסדרים מעל ירקות בצורה נאה.

7

אופים כ-12 דקות עד שהמלית יציבה ושחומה. מגישים מייד.