מתכון

טארט זריז של גבינת עיזים וארטישוק

מאפים פריכים שאפשר להכין במהירות ובקלות

7,501 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2016
צילום: שרית גופן. עורכת: אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: שרית גופן | סגנון: אינה גוטמן
צילום: שרית גופן. עורכת: אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: שרית גופן | סגנון: אינה גוטמן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי:

אופן ההכנה

1

מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.

2

‏קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ מבצק העלים בעזרת צלחת או חותכן עוגיות ומניחים בתבניות.

3

‏מסמנים בעדינות (בלי לחרוץ) עיגול נוסף במרכז כל עיגול בצק, ליצירת שוליים, בעזרת סכין או חותכן עוגיות בקוטר 8 ס"מ.

4

‏מורחים גבינת עיזים על העיגול הפנימי של כל טארט ומשאירים את השוליים נקיים.

5

‏מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות.

6

‏מחממים תנור ל-190 מעלות.

7

‏מוציאים את הטארטים מהמקרר ומסדרים על כל אחד 2 רבעי ארטישוק. מערבבים ביצה טרופה עם מלח ומורחים את שולי הטארטים בתערובת.

8

‏אופים 25-20 דקות עד שהטארטים זהובים.