מתכון

טארט תותים ורוברב עם קראמבל מלוח

הרוברב נראה כמו סלרי ורוד וטעמו חמוץ. מחוץ לעונה אפשר להחליף אותו בתפוחים ירוקים, שיתנו אותו אפקט

5,740 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2016
טארט תותים ורוברב עם קראמבל מלוח. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
טארט תותים ורוברב עם קראמבל מלוח. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

כל חובב אפייה יודע שרמז מליחות מחמיא כמעט לכל קינוח. אנה שפירו, השף-קונדיטורית המוכשרת מכינה קינוחים נועזים עם קמצוץ של מליחות. לרוברב יש עונה קצרה, שנגמרת בדרך כלל בתחילת החורף (אצלנו הוא מחזיק מעמד עד ינואר-פברואר), הוא נראה כמו סלרי ורוד וטעמו חמוץ. מחוץ לעונה אפשר להחליף אותו בתפוחים ירוקים, שיתנו אותו אפקט של חמיצות. את מימד המליחות נותן קראמבל פיסטוקים מלוח.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוברב:

לבצק פריך:

למלית וניל:

לקראמבל:

לקרם מסקרפונה:

אופן ההכנה

מכינים רוברב בסירופ:

1

מביאים לרתיחה בסיר קטן את כל החומרים למעט הרוברב. מוסיפים רוברב, מבשלים דקה ומצננים. מסננים.

מכינים בצק פריך:

2

מעבדים את כל החומרים במעבד מזון רק עד לקבלת כדור בצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים 30 דקות.

3

מחממים תנור ל-180 מעלות.

4

מרדדים את הבצק לעלה על משטח מקומח ומעבירים לתבנית פאי (אין צורך לשמן). דוקרים מעט את הבצק בעזרת מזלג.

5

אופים כ-10 דקות עד הזהבה קלה מאוד ומצננים. מורידים את טמפ’ התנור ל-170 מעלות.

מכינים מלית וניל:

6

שמים את כל החומרים בכלי גבוה וטוחנים בעזרת מוט ריסוק ידני לתערובת אחידה.

מכינים קראמבל:

7

מערבלים את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה לקבלת פירורים. מעבירים את הפירורים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

8

אופים כ-15-10 דקות עד הזהבה קלה ומצננים.

9

מרכיבים את הטארט, אופים ומקררים: מורידים את טמפ’ התנור ל-160 מעלות.

10

מסדרים על הקלתית תותים ורוברב ויוצקים עליהם את מלית הווניל.

11

אופים כ-7 דקות עד שמלית הווניל מקבלת קרום עדין. מוציאים מהתנור ומפזרים את הקראמבל. אופים עוד 10 דקות עד שהקראמבל מזהיב והמלית יציבה. מצננים ומעבירים למקרר למשך הלילה.

מכינים קרם מסקרפונה ומגישים:

12

מקציפים את כל החומרים לקרם אחיד. שומרים מכוסה בקירור ומגישים לצד העוגה.