מתכון

טופי תמרים מלוח

במקום טופי קרמלי שמבוסס על תועפות סוכר, מקרמלים תמרים שמביאים איתם כצ'ופר גם מרקם קרמי ועשיר

15,777 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2021
קרמל תמרים מלוח של רינת צדוק. סטיילינג: עינב רייכנר | צילום: שני בריל
קרמל תמרים מלוח של רינת צדוק. סטיילינג: עינב רייכנר | צילום: שני בריל

אפשר לצנן את הטופי ולעטוף כמו סוכריות בנייר אפייה או צלופן, ואפשר להשתמש בטופי המוכן גם כמלית לסנדוויץ' או כבסיס להכנת משקה שוקולד חם.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקישוט

אופן ההכנה

1

יוצקים חמאת קקאו למכל מעבד המזון ומנענעים אותו כך שהחמאה תרפד את התחתית וחלק מהדפנות – זה ימנע מהתמרים להידבק.

2

מוסיפים את כל החומרים (למעט המים, שאותם מוסיפים בסוף ורק במידת הצורך) וטוחנים לתערובת חלקה וקרמית; מדי פעם עוצרים, מורידים מדפנות המכל עיסה שנדבקה וממשיכים בטחינה. אם העיסה סמיכה, קשה מאוד ולא חלקה, מוסיפים כף מים רותחים וממשיכים לטחון.

3

מתיזים מעט מים על התבנית בעזרת הידיים, מרפדים אותה (תחתית ודפנות) בניילון נצמד או בנייר אפייה ומהדקים ככל האפשר (קמטים וקפלים יעברו לחטיפים).

4

מעבירים את תערובת הקרמל לתבנית, מכסים את פני הקרמל בניילון נצמד, מהדקים ומיישרים בעזרת כפות הידיים או מערוך ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות או עד שהקרמל מתייצב, אפשר לחתוך אותו לקוביות בקלות והוא אינו נדבק. אפשר גם להעביר למקפיא לשעה לפחות (החיתוך עלול להיות מעט קשה יותר).

5

מחלצים את הקרמל מהתבנית ומעבירים לקרש חיתוך. חותכים לקוביות או מלבנים בעזרת סכין חדה, מניחים על נייר האפייה, מפזרים מעט מלח ים אטלנטי ועוטפים כמו סוכרייה.