מתכון

טורטייה טף

יש לה קצוות פריכים ובטן רכה, היא נוחה לקיפול, קלילה ויש לה ניחוח מעט אגוזי שמאפיין את קמח הטף

16,107 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
טורטייה טף של קרן אלה גפן ויעל סלע. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
טורטייה טף של קרן אלה גפן ויעל סלע. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

הטורטייה הזו תהיה מצוינת עבור הקהילה הגדולה של נמנעים מגלוטן, אבל לא רק. למרות השימוש בקמח טף, הטורטיות האלה אינן דומות לאינג'רה –  הן נאפות בתנור (ולא על סאג' או מחבת) והקמח עובר רק התססה קלה, כך שאין בהן את החמיצות המאפיינת את הפיתות האתיופיות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים קמח ומים בקערה, מכסים בניילון נצמד ומניחים בטמפ' החדר למשך 8-6 שעות. המים שמעל הקמח יהפכו עכורים וזה בסדר.

2

מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

3

שופכים לכיור (בזהירות!) את המים שמעל הקמח. מוסיפים לקמח המושרה מלח, סוכר ושמן זית ומערבבים היטב בעזרת כף עץ עד שהם נטמעים ומתקבלת בלילה נוזלית במרקם של בלילת פנקייק.

אופים בסבבים

4

בכל פעם יוצקים לתבנית כמות של מצקת מהבלילה ומייצרים ממנה עיגול בקוטר 10־12 ס"מ ובעובי 2 מ"מ בעזרת גב המצקת. בתבנית נכנסות 4־5 פיתות, רק מקפידים על מרווחים של 1־2 ס"מ. מכסים את הבלילה שנותרה ומשאירים מחוץ למקרר.

5

אופים 12 דקות. הופכים ואופים 4 דקות עד שהקצוות מזהיבים ומתעקלים מעט כלפי מעלה. אוכלים מיד.