מתכון

טירמיסו דבש ותפוחי עץ מקורמלים

הקינוח האיטלקי האהוב בטעמים של שנה מתוקה

4,841 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
טירמיסו דבש ותפוחי עץ מקורמלים. צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר
טירמיסו דבש ותפוחי עץ מקורמלים. צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

מה עושים עם עוגת דבש שאיש לא חפץ ביקרה? משתמשים בה כחומר גלם. קבלו קינוח מענג, המבוסס על עוגת דבש. הקינוח האיטלקי האהוב בטעמים של שנה מתוקה.

ראש השנה בלי דבש ניגר ובלי עוגת דבש בפרט אינו חג! בעיני, עוגת דבש היא אייקון של תקופת החגים כולה, דווקא בגלל שכולם דואגים להצטייד ולשלוח עוגת דבש וגם מקבלים מתנה מרשתות השיווק ולפעמים ממקומות העבודה. מחירה של העוגה החומה והריחנית שווה לכל נפש, קל להכין אותה בבית, וכך קורה שבשלב מסוים מצטברות במזווה זנבות של עוגת דבש, שלאיש אין חשק לגעת בהן (ובינינו: כמה עוגת דבש אפשר לאכול? אם היא טובה – אחת שלמה! עם כמה ספלי קפה ליד). ישנן דרכים שונות ונפלאות להפוך את עוגות הדבש הבנאליות (שלא לומר המשעממות או הבינוניות שביניהן) לקינוחים מרהיבים ונפלאים, תוך ניצול טעמו המיוחד של הדבש – קולים קוביות עוגה לקרוטונים, מטגנים ומכינים פודינג אפוי. גם מי שאפה בעצמו את העוגה לא יצליח לזהות אותה מבעד לקינוח שתגישו לו. גם שאר האורחים לא יוכלו להסוות את התפעלותם.
חג מתוק ושמח!

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבסיס:

לתפוחים מקורמלים:

לקרם:

להגשה:

אופן ההכנה

מכינים את הבסיס:

1

אם מכינים עוגה גדולה, הכי נוח להשתמש בבסיס טורט קנוי או לפרוס עוגה בקוטר 24 ס”מ לבסיס בעובי 1 ס”מ. אם מכינים במנות אישיות, קורצים מאותו בסיס 15 בסיסים אישיים או חותכים עוגה לפרוסות בעובי 1 ס”מ. מניחים בתבנית או בכלים אישיים.

2

מערבבים קפה עם ליקר ומרטיבים היטב את בסיס או בסיסי העוגה בעזרת מברשת.

מכינים תפוחים מקורמלים:

3

ממיסים סוכר במחבת עד לקבלת קרמל. מוסיפים תפוחים. בהתחלה הם נדבקים, אז מניחים להם לכמה דקות, עד שהם משתחררים מעצמם. מערבבים עד שכל הנוזלים שהם מפרישים מתאדים. מוסיפים קלבאדוס וחמאה תוך כדי ערבוב ומסירים מן האש. מקררים.

מכינים קרם מסקרפונה:

4

מקציפים חלבונים עם סוכר עד לקבלת קצף יציב.

5

מקציפים מסקרפונה בקערה אחרת עם שמנת מתוקה, אבקת סוכר ואמרטו עד לקבלת קצף יציב, ומאחדים עם קצף החלבונים.

מרכיבים את העוגה ומגישים:

6

מזלפים או משטחים מחצית מכמות הקרם על הבסיס או הבסיסים. מסדרים את התפוחים המקורמלים על הקרם בשכבה אחת ומזלפים או משטחים עליהם את יתרת הקרם. מפזרים שוקולד מגורר ומקררים לפחות 3 שעות לפני ההגשה. מגישים בכלים אישיים או חותכים למנות.

ועוד 3 טריקים להשבחת עוגת דבש
העוגה יבשה? ממיסים כף דבש עם 2 כפות נוזל (מים, יין או ליקר) במחבת. מוסיפים פרוסת עוגה, מחממים דקה מכל צד ומגישים.
העוגה תפלה? ממיסים חמאה במחבת, מתבלים בסוכר, קינמון ואגוז מוסקט או מעט ציפורן ומטגנים את פרוסת העוגה בחמאה המתובלת.
להגשה חגיגית מקפיצים קוביות פרי שאוהבים במחבת עם חמאה, סוכר וקינמון, יוצקים על פרוסת עוגה ומזלפים מעט חלב מרוכז מעל.