מתכון

טפיוקה בחלב קוקוס ויסמין עם פירות

הקינוח הזה נבנה אצל השפית אמילי גולדברג בראש מאז הטיול בהודו, כשכל המקומות הדיפו ניחוח יסמין בזמן הפריחה

טפיוקה בחלב קוקוס ויסמין עם פירות של שפית אמילי גולדברג. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלי קרמיקה: רינת בר נצר
טפיוקה בחלב קוקוס ויסמין עם פירות של שפית אמילי גולדברג. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלי קרמיקה: רינת בר נצר

הקינוח הזה הוא אהבת חיי. הוא נבנה אצלי בראש מאז הטיול הראשון שלי בהודו, כשכל המקומות הדיפו ניחוח יסמין בזמן הפריחה, ועד הביקורים בריזורטים של תאילנד, שבהם שותים תה יסמין קר שמצנן מהחום. כשאני מריחה את פריחת היסמין עולים בי גלי זיכרון מהמזרח, שהופכים לי את הבטן.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לרוטב

אופן ההכנה

1

מבשלים טפיוקה במים בסיר על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד שהכדורים שקופים ורכים. מסננים ומצננים.

2

מרתיחים בקלחת את מרכיבי הרוטב. מסירים מהאש ומצננים. שמים בכוס גדולה 3 כפות טפיוקה, מוזגים מעל את הרוטב עד מחצית גובה הכוס, מפזרים מעל קרח, יוצקים 3 כפות חלב מרוכז, מסדרים 3 כפות מהפירות ומקשטים בקוקוס קלוי.