מתכון

טראפלס שוקולד והל

טראפלס שוקולד הם פינוק אולטימטיבי לכל אוהבי שוקולד באשר הם

9,694 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2021
טראפלס שוקולד והל. צילום מתוך הספר "Babka, Boulou & Blintez"
טראפלס שוקולד והל. צילום מתוך הספר "Babka, Boulou & Blintez"

"טראפלס שוקולד הם פינוק אולטימטיבי. הכנתי מתכון עם טעמים שאני נהנית מהם, ואני מקווה שגם אתם תהנו".

שימו לב הטראפלס דורשים קירור של שעתיים לפחות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים שמנת וחמאה בסיר על להבה נמוכה, עד שהחמאה נמסה. מוסיפים שוקולד ומערבבים בעדינות, עד שהשוקולד נמס והתערובת אחידה.

2

מוסיפים וניל, סוכר, הל ומלח ומערבבים היטב, עד שהסוכר נמס ונטמע. מסירים מהאש.

3

יוצקים את התערובת לקערה חסינת חום ומניחים לקירור. מכסים ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות או ללילה עד התייצבות.

4

מניחים אבקת קקאו בקערה קטנה. יוצרים מתערובת השוקולד המצונן כדורים בגודל אגוז מלך ומגלגלים אותם בעדינות באבקת הקקאו לציפוי. מעבירים לצלחת או מעבירים לקופסה ומגישים בטמפרטורת החדר.

5

מאחסנים את הטראפלס בכלי אטום במקום קריר, אך לא במקרר, כי זה עלול להרטיב את ציפוי הקקאו. הם נשמרים 7־10 ימים (אם הם לא יתחסלו קודם).

טיפ של השפית
"אפשר להחליף את ההל בג'ינג'ר טחון, קינמון או אבקת צ'ילי. או יותר טוב, הכינו כמות מכל אחד!".

טיפים של נסיינים

  • "תערובת טראפלס היא בסיס מענג להתנסות בטעמים שונים. לטעמים מודגשים, אפשר להוסיף את ההל ממש ברגע האחרון, כשהסיר על האש (או להשתמש בג'ינג'ר טחון, אבקת צ'ילי, מלח, תמצית ורדים או חומרי גלם אחרים מפלטת הטעמים הספרדית; או אולי לנסות תמצית לימון, ליים, נענע או מנגו לטעם מערבי)".
  • "אפשר גם להשתמש באבקת קקאו מתובלת. יש לי אבקת קקאו מקסיקנית חריפה וטעימה, שהשתמשתי בה בכמה מטראפלס השוקולד האלה והתוצאה הייתה מעולה".