מתכון

ירקות ממולאים

ממלאים באורז עם צנוברים, כוסברה ושום, מתבלים בבהראט ובנענע מיובשת ומבשלים ברוטב עד שהירקות רכים וטעימים

42,971 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2020
ירקות ממולאים של זוזו חנא. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
ירקות ממולאים של זוזו חנא. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

לרוטב

אופן ההכנה

מכינים את הירקות למילוי

1

משרים אורז במים פושרים עם 1/2 כפית מלח למשך כשעה ומסננים.

2

מסירים את הבסיס הרחב של הדלוריות ומרוקנים מהתכולה והגרעינים בעזרת סכין קטן. באותו אופן מרוקנים גם את החצילים והקישואים. קוטמים את ראשי הפלפלים ומסירים את הגרעינים והעורקים הלבנים.

מכינים את המלית וממלאים

3

מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים בצל 7 דקות עד הזהבה. מוסיפים אורז ואת יתר חומרי המלית ומטגנים דקה-שתיים עד שגרגרי האורז נעטפים בשמן. מתקנים תיבול, מסירים מהכיריים וממלאים את כל הירקות בתערובת.

מכינים את הרוטב ומבשלים

4

מחממים סיר עם שמן ומטגנים עגבניות 2 דקות לריכוך, יוצקים ציר עוף ורסק עגבניות ומתבלים במלח ופלפל לבן. מביאים לרתיחה ומצמצמים כ-2 דקות על להבה גבוהה.

5

מסדרים את הירקות בסיר אחר רחב בשכבה אחת, יוצקים את הרוטב ביניהם ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 50 דקות. מגישים חם.