מתכון

ירקות צלויים בקרם טופו

מנה שמזכירה קארי, אבל הרבה יותר קלילה ועם שלל ירקות צבעוניים

7,418 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2021
ירקות צלויים בקרם טופו של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר
ירקות צלויים בקרם טופו של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר

המנה הזאת מזכירה קארי, אבל היא הרבה יותר קלילה. במקום לבשל ירקות בקרם קוקוס והמון תבלינים, צולים אותם (אפשר גם בגריל) ומגישים על קרם טופו וכורכום טרי, שטעמו עדין יותר. אם הקרם מתגבש אחרי קירור, מחממים אותו עם שתיים–שלוש כפות מים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרם

להגשה

אופן ההכנה

צולים את הירקות

1

מחממים תנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מזליפים שמן זית על הירקות ומתבלים אותם במלח ופלפל. מעבירים חצילים וגזרים לתבנית וצולים בתנור 10 דקות. מוציאים את התבנית, מוסיפים קישואים, תירס ובמיה וצולים 10 דקות נוספות, עד שכל הירקות נחרכים.

מכינים את הקרם

2

טוחנים טופו רך בבלנדר או במעבד מזון לתערובת חלקה.

3

מחממים שמן זית בסיר. מוסיפים חצאי שאלוט, כורכום, עלה דפנה, ג'ינג'ר ופלפל אנגלי, מטגנים על להבה נמוכה 2־3 דקות תוך כדי ערבוב, עד הזהבה. מוסיפים שום ומטגנים דקה. מוסיפים טופו ומים, מערבבים ומבשלים 8 דקות, עד שהקרם מבעבע ומסמיך. טועמים ומתקנים תיבול.

מרכיבים את המנה ומגישים

4

יוצקים לצלחת הגשה תלולית קרם טופו, מניחים מעל את הירקות הצלויים, מפזרים עלי בזיליקום וצ'ילי ומגישים.