מתכון

כרובית שלמה אפויה בתנור של אייל שני

המנה המפורסמת של שף אייל שני, כרובית שלמה אפויה בתנור, פשוטה להפליא ויוצאת נפלא גם בתנור הביתי

925,610 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
כרובית שלמה אפויה בתנור של אייל שני. צילום: אנטולי מיכאלו
כרובית שלמה אפויה בתנור של אייל שני. צילום: אנטולי מיכאלו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-220 מעלות. בסיר פלדה, גדול במעט ממידותיה של הכרובית, מניחים את הכרובית ומוסיפים מים מינרליים עד ל-3/4 מגובה הכרובית.

2

ממליחים ב-10 גרם מלח לכל ליטר מים. מכסים, מרתיחים, מנמיכים את האש לרתיחה מתונה ומבשלים 10-15 דקות. מסננים.

3

מושחים את הכרובית בשמן זית בנדיבות בעזרת מברשת וזורים מעט גרגירי מלח. מניחים בתבנית אפייה ומכניסים למרכז התנור. צולים עד שראש הכרובית מזהיב. מגישים בתבנית לשולחן, כשמעטה פריך מכסה את פנים הכרובית. מפרידים את הפרחים בעזרת כף ומגישים.