מתכון

כרוב אדום ביין אדום וזרעי ראשד

שערות דקיקות של כרוב מתבשלות במשך שעה ביין אדום עד שהן רכות כמו חמאה, וכל המתיקות הטבעית של הכרוב פורצת החוצה

8,947 בשלנים התעניינו במתכון זה
כרוב אדום ביין אדום וזרעי ראשד של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר
כרוב אדום ביין אדום וזרעי ראשד של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר

זרעי הראשד מוסיפים טעם עדין ללא המרירות האופיינית לעלים ומבליטים את טעמו של הכרוב. אם לא משיגים, אפשר להחליף בזרעי כמון או קימל.

הצעת הגשה: 

תבשיל כרוב וגבינת פקורינו מסדרים את התבשיל בתבנית, מפזרים מעל 100 גרם שבבי פקורינו ומכניסים לתנור חם במצב גריל עליון ל-3 דקות עד שהגבינה נחרכת ומקבלת צבע שחום יפה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

אופן ההכנה

1

מחממים סיר רחב עם שמן זית ומטגנים רצועות כרוב כ-5 דקות על להבה גבוהה תוך כדי ערבוב עד שהוא מאבד כמחצית מנפחו.

2

מוסיפים שום, עלה דפנה, פלפל אנגלי וזרעי ראשד וממשיכים לאדות 7-5 דקות עד שרוב הנוזלים מתאדים.

3

מוסיפים חומץ ויין אדום, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. ממשיכים לבשל ללא כיסוי כ-45-30 דקות עד שכל היין נספג בכרוב.

4

מתבלים בדבש, מלח ופלפל שחור גרוס.

5

אוכלים חם. אם לא מגישים מייד, מומלץ לצנן לחלוטין לפני שמכניסים למקרר. התבשיל יישמר במקרר עד 10 ימים.