מתכון

כרוב צלוי בחמאת שום-צ'ילי

שום דבר לא דומה לדוכן שוק מלא בכרוב בכל הגוונים - מירוק בהיר שהוא כמעט לבן, דרך ירוק בוהק כמו בליים ועד סגול–אדמדם

19,838 בשלנים התעניינו במתכון זה
כרוב צלוי בחמאת שום־צ'ילי של שרית פקר ואיתמר סרולוביץ, הבעלים של Honey&Co | צילום: פטרישיה ניבן
כרוב צלוי בחמאת שום־צ'ילי של שרית פקר ואיתמר סרולוביץ, הבעלים של Honey&Co | צילום: פטרישיה ניבן

אחדים מהכרובים גדולים יותר מראשו של אדם ועליהם הרחבים מתאימים למילוי, אחדים קטנים ופריכים – מושלמים לסלט, ויש גם כאלה סיביים יותר, המתאימים לבישול ארוך. כרוב לבן כנראה מוערך פחות מכולם, אבל אנחנו מתים עליו. צלייה היא הדרך המנצחת להכין כל סוג של כרוב.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

אופן ההכנה

1

חותכים את הכרוב ל-6 או 4 פלחים (תלוי בגודלו) ומברישים את הצדדים החתוכים בשמן זית. מניחים את הפלחים על רשת הגריל כשאחד מהצדדים החתוכים פונה מטה וצולים 4 דקות. הופכים וצולים 4 דקות נוספות.

2

מניחים את פלחי הכרוב כשהחלק העגול פונה אל הרשת רק כדי לרכך אותם מעט. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל מלח ים אטלנטי.

בזמן צליית הכרוב מכינים את הרוטב

3

מניחים בצלי שאלוט, צ'ילי, שום וחמאה במחבת קטנה מעל הגריל או להבה נמוכה ומבשלים 14-12 דקות, עד שהחמאה נמסה והירקות מתבשלים בתוכה ומתרככים מעט. מערבבים מדי פעם. מסירים מהלהבה, מוסיפים מלח ושמיר ומערבבים היטב. יוצקים את הרוטב מעל הכרוב החם ומגישים מיד.

להכנה ללא גריל: מלהיטים מחבת צלייה כבדה משומנת בשמן זית וצולים את פלחי הכרוב בדיוק כמו במתכון.