מתכון

כריך קרואסון עם גאודה, ביצים והולנדז של מסעדת דלאל

קרואסון נימוח עם כתף בקר, גבינת גאודה מותכת, ביצים עלומות ומתיקות חמצמצה של הולנדז הדרים

6,812 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2019
קרואסון עם כתף בקר, גבינת גאודה, ביצים עלומות והולנדז הדרים | צילום: שרית גופן | סטיילינג: תמי סגל
קרואסון עם כתף בקר, גבינת גאודה, ביצים עלומות והולנדז הדרים | צילום: שרית גופן | סטיילינג: תמי סגל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להולנדז הדרים

אופן ההכנה

רוטב הולנדז

1

מניחים את החלמונים בבאן מארי (סיר בתוך סיר עם מים רותחים).

2

מוסיפים כפית חרדל לחלמונים ומתחילים להקציף במטרפה ידנית בעדינות (כשהחלמונים בתוך הבאן מארי).

3

מזלפים באיטיות את החמאה המומסת לתוך התערובת תוך כדי הקצפה, עד לקבלת מרקם חלק. מזלפים בעדינות את מיץ התפוזים ומיץ הלימון תוך הקצפה. ממליחים ומפלפלים, מסירים מן האש

4

שומרים את הרוטב במקום חמים ומערבבים מדי פעם עד לשימוש.

הביצים העלומות

5

בסיר גדול מרתיחים ליטר מים עם שתי כפות חומץ. כשהמים רותחים, מנמיכים את האש לבעבוע עדין.

6

פותחים כל ביצה לחוד לתוך כוס קטנה, שופכים אותה במהירות לתוך המים הרותחים. מכניסים כך את כל הביצים למים בזו אחר זו.

7

מבשלים את הביצים 2־3 דקות, עד שהחלבון נקרש והחלמון עדיין נוזלי. מוציאים את הביצים מן המים בעזרת כף מחוררת ומניחים על מגבת נקייה.

הכריכים

8

חוצים כל קרואסון ומניחים על כל חצי כמה פרוסות גאודה.

9

בינתיים, צולים במחבת את פרוסות כתף הבקר צלייה מהירה.

10

מניחים על כל קרואסון את הנקניק והביצה העלומה. סוגרים את הכריכים ומזלפים את הרוטב.