מתכון

כרשות ממולאות בדגים ברוטב מנגולד ולימון פרסי

מנה ראשונה קטנה ואלגנטית, טעימה קרה או חמה

16,244 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
כרשות ממולאות בדגים ברוטב מנגולד ולימון פרסי של רינת צדוק. צילום: שני בריל
כרשות ממולאות בדגים ברוטב מנגולד ולימון פרסי של רינת צדוק. צילום: שני בריל

הלימון הפרסי המיובש מוסיף ניחוח לימוני אבל מידת החמיצות תלויה בכמות מיץ הלימון שתוסיפו.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

אופן ההכנה

1

מקלפים את השכבה החיצונית של הכרשות, קוטמים את התחתית וחותכים כל כרשה ל־3. קוצצים דק את אחד מתריסר המקטעים. יוצרים חתך לאורך כל אחד מיתר מקטעי הכרשה ומפרידים לגלדים.

2

קוצצים את הדג לקוביות של כחצי ס”מ, מוסיפים את הכרשה הקצוצה, שום, שמן זית, מלח ופלפל שחור ומערבבים.

3

פותחים כל גלד בעדינות מעל משטח העבודה וממלאים ב־3 כפיות מתערובת הדג. אם אחד מהגלדים דק מאוד (כמעט שקוף) מניחים בתוכו גלד נוסף וממלאים שני גלדים יחד.

מכינים רוטב, מבשלים את הכרשות ומגישים

4

משרים חוטי זעפרן בכוס מים חמים. קוצצים את שדרות המנגולד. מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים לימון פרסי, הל ושדרות מנגולד ומטגנים 3 דקות מעל להבה בינונית. מוסיפים עלי מנגולד, מערבבים ומטגנים 2 דקות. מוסיפים שום ומערבבים. מסדרים את הכרשות הממולאות במחבת, מוסיפים את חוטי הזעפרן עם מי ההשריה וסוכר, יוצקים מיץ לימון ומכסים. מבשלים 3־4 דקות ומגישים חם או קר.