מתכון

כתף עגל בערמונים ובצלצלים מתוקים

בתור ילד, אבי ביטון הכי אהב לאכול את צלי הכתף של ערב החג ביום למחרת - בגרסה קרה בתוך סנדוויץ' מצה

65,768 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2019
כתף עגל בערמונים ובצלצלים מתוקים של שף אבי ביטון. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו
כתף עגל בערמונים ובצלצלים מתוקים של שף אבי ביטון. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־180 מעלות.

2

מחממים שמן זית בסיר כבד ורחב שיכול להיכנס לתנור וצורבים את הבשר מכל הצדדים עד שהוא משחים. מתבלים במלח ופלפל.

3

מוסיפים לסיר גזרים, בצלים, שום, שורש סלרי ושורש פטרוזיליה, יוצקים מים לכיסוי הנתח עוד 2־3 ס"מ מעל ומרתיחים.

4

מעבירים לתנור ואופים כשעתיים וחצי. מצננים. מסננים את הנוזלים ושומרים בצד. שומרים את התנור חם.

5

פורסים את הבשר דק ומסדרים את הפרוסות בתבנית אפייה עמוקה.

6

מרתיחים את הנוזלים המסוננים עד שהם מצטמצמים למחצית מהכמות. יוצקים את הנוזלים על הבשר, מוסיפים ערמונים, בצלים קטנים וסילאן ואופים כ־30 דקות עד שהבצלים משחימים ומעט נחרכים.