החומרים טבלת מידות ומשקלות
לפקאנים בקרמל
להגשה
אופן ההכנה
מכינים פקאנים בקרמל
1
מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר קטן. מוסיפים אגוזים ומערבבים עם כף עץ כ- 2 דקות עד שנוצרת על האגוזים שכבה לבנה דקה. מוסיפים מלח וממשיכים לערבב עד שהאגוזים מקבלים מעטפת דקה של קרמל.
2
מסירים מהכיריים, מוסיפים חמאה ומערבבים. מפזרים בשכבה אחידה על נייר אפייה ומצננים.
מכינים את הלביבות
3
מגררים תפוחים על פומפייה גסה וסוחטים היטב את הנוזלים. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב. בשלב זה אפשר לעטוף את הקערה בניילון נצמד ולשמור במקרר עד לילה.
להגשה
4
יוצרים לביבות בקוטר 5 ס"מ. מחממים מחבת טפלון עם מעט חמאה ומטגנים את הלביבות 3-2 דקות מכל צד להזהבה יפה.
5
מסדרים לביבות על צלחות הגשה, יוצקים כף מייפל על כל אחת, מסדרים 4-3 פרוסות תפוח ומפזרים מעט פקאנים מקורמלים.