מתכון

לחי עגל ביין אדום וקרם ארטישוק ירושלמי

בסיר נפרד מהבשר מבשלים את הארטישוק הירושלמי עם שמנת צמחית ושיני שום. כשהארטישוק רך טוחנים הכל בבלנדר

513 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
לחי עגל ביין אדום וקרם ארטישוק ירושלמי של שף מקס פרננד. צילום וסטיילינג : איתן וכסמן
לחי עגל ביין אדום וקרם ארטישוק ירושלמי של שף מקס פרננד. צילום וסטיילינג : איתן וכסמן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לזמן מוגבל! הנחה מיוחדת של 20% נוספים על מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו ב-THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

אופן ההכנה

1

מבשלים את לחי העגל בסיר לחץ כ-40 דקות. מוציאים וחותכים את הבשר לקוביות קטנות.

2

יוצקים למחבת עמוקה את ציר הבקר ומוסיפים את היין. מביאים לרתיחה, מוסיפים את קוביות הבקר ומקפיצים יחד. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם וממשיכים לבשל כ-10 דקות על אש נמוכה.

3

בסיר נפרד מבשלים את הארטישוק הירושלמי עם שמנת צמחית ושיני שום. כשהארטישוק רך טוחנים הכל בבלנדר.

4

חותכים את הבצל הירוק לפיסות דקות, ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל שחור.

להגשה

5

על צלחות הגשה מורחים מקרם הארטישוק הירושלמי, מעליו מניחים את קוביות תבשיל העגל ולידן מניחים מסלט הבצל הירוק.