מתכון

לחמג'ון

בכל חג, חוץ מפסח ושבועות, היה אצל סבתא רחל על השולחן לחמג'ון, אותו למדה להכין מג'מילה אמו הטורקייה של סבא יצחק

20,069 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
לחמאג'ון של מורן מזרחי | צילום: דניה ויינר | סגנון: טל סיון-צפורין
לחמאג'ון של מורן מזרחי | צילום: דניה ויינר | סגנון: טל סיון-צפורין

סבתא אפתה אותם בזריזות מופלאה ובכמויות עצומות, כך שגם אחרי שזללנו מהם לפני הארוחה תמיד הונחה ערימה מפוארת על השולחן. בחגי תשרי קישטו גרעיני רימון טריים את מלית הבשר.

טחינה ירוקה
טוחנים במעבד מזון או בעזרת בלנדר ידני כוס עלי פטרוזיליה, שן שום, מיץ מלימון גדול ומעט מים לקבלת משחה. תוך כדי ערבול מוסיפים כוס טחינה גולמית ומים לפי הצורך עד לקבלת המרקם הרצוי. טועמים ומוסיפים מלח.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לבצק

למלית הבשר

אופן ההכנה

מכינים את הבצק ומתפיחים

1

מערבבים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה ולשים כ-10 דקות לבצק אחיד וגמיש. מכסים במגבת ומשהים כשעה וחצי או עד להכפלת הנפח.

מכינים את מלית הבשר

2

מערבבים את כל החומרים מלבד הרימונים בקערה, מכסים בניילון ושומרים במקרר עד השימוש.

מרדדים, ממלאים ואופים

3

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.

4

מחלקים את הבצק ל- 40 כדורים קטנים בגודל של ביצה (כ- 40 גרם). פותחים את כדורי הבצק על משטח משומן בעזרת הידיים עד שמתקבלות מעין פיתות בעובי כ- 1/2 ס"מ ובקוטר כ- 12 ס"מ. מניחים אותן בתבניות ומשטחים מלית בשר בעובי כ- 1/2 ס"מ. משאירים שוליים בקוטר 1 ס"מ.

5

אופים בסבבים, 15-12 דקות בכל פעם, עד שהבצק מזהיב והבשר עשוי אבל לא מתייבש יותר מדי. אם רוצים, מפזרים רימונים טריים.

6

מגישים בטמפ' החדר עם טחינה ירוקה (ראו מתכון). רצוי לאפות סמוך להגשה, אבל אם אין ברירה אפשר לאפות שעתיים-שלוש מראש ולחמם על פלטה.