מתכון

לחמניות בטטה

לבטטה ערכים תזונתיים נפלאים וטעם נהדר. כשמשלבים אותה בבצק, מתקבל מאפה בעל מרקם עשיר ומעט דחוס וטעם נפלא

25,097 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
לחמניות בטטה מתוך הספר "אפייה טובה עם מיקי שמו". צילום: דניאל לילה; סטיילינג: עמית פרבר
לחמניות בטטה מתוך הספר "אפייה טובה עם מיקי שמו". צילום: דניאל לילה; סטיילינג: עמית פרבר

חשוב להקפיד שהבטטות יהיו מבושלות היטב וטחונות לפירה חלק – בטטה שאינה מבושלת דיה, תגרום לבצק להיות בעל מרקם גס.

טיפ לצליית בטטות: פירה הבטטות יוצא הכי טעים אם אופים בטטות שלמות ולא קלופות על מצע של מלח גס עד שהן ממש רכות (סכין או קיסם הננעצים בתוך הירק אינם נתקלים בשום התנגדות). שיטת הצלייה על מצע מלח מרכזת את הטעמים ולא מוסיפה נוזלים מיותרים. כל מה שנותר לעשות הוא לקלוף את הבטטות, למעוך היטב לפירה חלק.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להברשה

אופן ההכנה

1

לשים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל החומרים למעט המלח ולשים במהירות נמוכה 2 דקות לקבלת בצק אחיד. מגבירים את מהירות המיקסר לבינונית, מוסיפים מלח ולשים עוד 5 דקות עד לקבלת בצק אחיד וחלק.

2

מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים חצי שעה עד שהבצק מגדיל את נפחו ב־50%.

3

מחלקים את הבצק על משטח מקומח לכ־20 חלקים במשקל כ־80 גרם כל אחד. יוצרים מכל חלק כדור (הכדור יהיה קצת יותר קטן מכדור טניס). מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכסים במגבת מטבח מעט ומתפיחים 45 דקות עד שהלחמניות כמעט מכפילות את נפחן.

4

מחממים תנור לחום 180 מעלות.

5

בעזרת סכין חדה או תער חורצים חריץ קטן רדוד (כ־2 מ"מ) במרכז הכיפה של כל לחמנייה.

6

מברישים את הלחמניות בביצה טרופה.

7

אופים 15 דקות עד להזהבה ומצננים על הגבי רשת.

8

הלחמניות במיטבן ביום ההכנה. אפשר להקפיא ולהפשיר לפני ההגשה.

עטיפת הספר "אפייה טובה עם מיקי שמו". צילום: דניאל לילה, סטייליניג: עמית פרבר
עטיפת הספר "אפייה טובה עם מיקי שמו". צילום: דניאל לילה, סטייליניג: עמית פרבר