מתכון

לחמניות חלב מטריפות

למה לקנות לחמניות בסופר כשאפשר להכין בקלות לחמניות חלב רכות וריחניות?

16,210 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
לחמניות חלב של ליאור משיח. צילום: אמיר מנחם; סטיילינג: ענת לבל
לחמניות חלב של ליאור משיח. צילום: אמיר מנחם; סטיילינג: ענת לבל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי

אופן ההכנה

1

מערבלים חלב, סוכר, שמרים, קמח, מלח וביצים במיקסר עם וו לישה במהירות נמוכה כ־10 דקות. מוסיפים חמאה ולשים עד שהיא נטמעת בבצק. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים ומתפיחים כ־40 דקות. במהלך ההתפחה כדאי ללוש את הבצק בתנועות קיפול במשך כמה שניות – הלישה הנוספת מפזרת את בועות האוויר שבבצק באופן אחיד יותר.

2

מחלקים את הבצק לחלקים במשקל 50 גרם כל אחד ומכדררים. מניחים את כדורי הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומניחים לתפיחה נוספת של 15־10 דקות.

3

מחממים תנור ל־180 מעלות. מברישים את הלחמניות בביצה ובוזקים מעליהן מלח ים אטלנטי או סוכר גבישי. אופים 20־15 דקות עד שהלחמניות משחימות באופן אחיד.