מתכון

לחמניות קוואקר, דבלים ואגוזים

לחמניות מלאות כל טוב: דבלים, אגוזים, יוגורט וקוואקר – כל אלה נותנים מרקם וטעם שמשתלב מצוין עם חמאת תפוזים

2,574 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
לחמניות קוואקר, דבלים ואגוזים. צילום: דן לב | סטיילינג: דלית רוסו
לחמניות קוואקר, דבלים ואגוזים. צילום: דן לב | סטיילינג: דלית רוסו

לחמניות מלאות כל טוב: דבלים, אגוזים, יוגורט עיזים וקוואקר – כל אלה נותנים מרקם וטעם שמשתלב מצוין עם חמאת תפוזים. מומלץ להוציא את היוגורט והביצים מהמקרר כחצי שעה עד שעה לפני ההכנה, כדי שלא יקררו את הבצק יתר על המידה ויאטו את פעילות השמרים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לזיגוג:

לשימון הקערה:

לעיטור:

לחמאת תפוזים:

אופן ההכנה

מכינים חמאת תפוזים

1

מערבבים חמאה עם קליפת תפוז. מתבלים במעט מאוד מלח ופלפל, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מעבירים לכלי הגשה ומאחסנים במקרר עד מעט לפני ההגשה.

מכינים את הבצק ומתפיחים

2

מערבבים שמרים ומים להמסה ומניחים בצד ל-5 דקות.

3

מערבבים קמח מלא, קמח לבן, קוואקר ומלח בקערה גדולה. יוצרים גומה במרכז, יוצקים לתוכה את תערובת השמרים ומערבבים מעט בעזרת כף. מוסיפים שמן זית ודבש ומערבבים מעט. מוסיפים יוגורט וביצים ומערבבים בעזרת כף. כשאי אפשר להמשיך לערבב, עוברים ללישה ידנית או במיקסר עם וו לישה ולשים 10-7 דקות. אם הבצק דביק, מוסיפים מעט קמח ולשים עד לקבלת בצק חלק.

4

משמנים את הקערה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה וחצי או עד לתוספת של 2/3 מנפחו.

יוצרים כדורים ומתפיחים שוב

5

חובטים בבצק להורדת הנפח, לשים מעט ומחדירים בהדרגה דבלים ואגוזי מלך לבצק. מעצבים 18-16 כדורים בקוטר 7-6 ס”מ ובמשקל של כ-140 גרם כל כדור. אם הבצק מעט דביק, מקמחים מעט את הכדורים. מניחים בתבניות מרופדות בנייר אפייה, מכסים במגבות לחות ומתפיחים את הכדורים כשעה או עד לתוספת של 50% מנפחם.

6

מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים בתחתית התנור כלי קטן חסין חום ובו 2 כוסות מי ברז.

מצפים, אופים ומגישים

7

: טורפים את מרכיבי הזיגוג ומורחים על הלחמניות. מפזרים שומשום בנדיבות.

8

אופים (כל פעם תבנית אחת) 10 דקות. מנמיכים את החום ל-170 מעלות, מוציאים את כלי המים וממשיכים לאפות עוד 25 דקות עד שהלחמניות משמיעות צליל חלול כשנוקשים עליהן וצידן התחתון שחום היטב. לקראת אפיית התבנית הבאה מחממים שוב את התנור ל-200 מעלות וחוזר חלילה.

9

מגישים חם או פושר עם חמאת תפוזים ליד.

גיוונים:

  • במקום שמרים טריים אפשר להשתמש ב-10 גרם (1 כף) שמרים יבשים.
  • אם אין קמח לחם אפשר להשתמש בקמח לבן.