מתכון

מאפה קמח מלא ופקאנים

הסוד של המאפה הזה הוא בבצק, בזמן ההתפחה הארוך ובקיפולים. אמנם הוא מבוסס על קמח מלא בלבד אבל הוא יוצא אוורירי

10,930 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאפה מקמח מלא ופקאנים של רינת צדוק. צילום: שני בריל
מאפה מקמח מלא ופקאנים של רינת צדוק. צילום: שני בריל

מחבת ברזל בקוטר 24 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לחמאת שמן זית

אופן ההכנה

1

מניחים שמרים במים ומערבבים. מוסיפים קמח, דבש ענבים, מלח ומערבבים. מוסיפים שמן זית ומערבבים. מעבירים את הבצק לקערה משומנת בשמן זית, מכסים במגבת רטובה ומתפיחים כ־30 דקות.

מכינים חמאת שמן זית

2

ממיסים חמאת קקאו, מערבבים עם שמן זית ומניחים בצד.

3

משטחים את הבצק על משטח למלבן בגודל 20X15 ס”מ. מורחים את פני הבצק בחמאת שמן זית, מערבבים את הפקאנים עם קינמון וסוכר קוקוס ומפזרים מחצית מהתערובת על הבצק. מפזרים מעל מעט מעלי הזעתר.

4

מקפלים את צד ימין של הבצק למרכז ואת צד שמאל למרכז ואז מקפלים לחצי ומעבירים למקרר לחצי שעה.

5

מרדדים את הבצק שוב למלבן בגודל 20x15 ס”מ, מורחים את פני הבצק בחמאת שמן זית, מפזרים את תערובת האגוזים הנותרת ואת עלי הזעתר שנותרו, מגלגלים לגליל וחותכים לחתיכות באורך 5 ס״מ.

6

משמנים מחבת ברזל ומניחים בה את השבלולים. מתפיחים כ־40 דקות.

7

מחממים תנור ל־200 מעלות ואופים 15־18 דקות עד שהמאפה שחום. מזגגים בדבש ענבים.