מתכון

מדלוקה – חיתוכיות קדאיף נבלוסי

המדלוקה מבוססת על בצק כנאפה נבלוסי, שהוא למעשה שערות קדאיף קצוצות דק מאוד, שאפשר להשיג במעדניות הערביות

  • מדלוקה של שף קונדיטור מהדי ארסלאן. צילום: אסף קרלה, סטיילינג: תמר סגל
    מדלוקה של שף קונדיטור מהדי ארסלאן. צילום: אסף קרלה, סטיילינג: תמר סגל
  • מדלוקה של שף קונדיטור מהדי ארסלאן. צילום: אסף קרלה, סטיילינג: תמר סגל
    מדלוקה של שף קונדיטור מהדי ארסלאן. צילום: אסף קרלה, סטיילינג: תמר סגל
  • מדלוקה של שף קונדיטור מהדי ארסלאן. צילום: אסף קרלה, סטיילינג: תמר סגל
    מדלוקה של שף קונדיטור מהדי ארסלאן. צילום: אסף קרלה, סטיילינג: תמר סגל

קישטה הוא קרם חלב מהמטבח הערבי האזורי המשמש להכנת ומילוי קינוחים שונים.

עבור תבנית בגודל 40X60 ס"מ.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

אופן ההכנה

1

מבשלים בסיר את הבצק עם המים והסוכר עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים קינמון ומי ורדים, מערבבים ומסירים מהאש.

2

יוצקים את הבצק לתבנית, מצננים, מוזגים קישטה ומקשטים בפיסטוקים ובאגוזים. אפשר להמשיך לבנות שכבות - מורחים עוד שכבה של קישטה ועליה מפזרים עוד פיסטוקים ואגוזים וכן הלאה. חותכים את המדלוקה לריבועים.