מתכון

מוקפץ יונאני

יונאן הוא המחוז ממנו מגיעים העמים הלאים והתאים. על המטבח שלו ניכרת ההשפעה הסינית

1,278 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
מוקפץ יונאני של שפית לילך רווה ושף גיא רובננקו. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: ענת לבל
מוקפץ יונאני של שפית לילך רווה ושף גיא רובננקו. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: ענת לבל

ביונאן למשל שלא ממליחים ברוטב דגים אלא בסויה או במלח ומשלבים במנות הרבה ירקות כבושים. כאן למשל כרוב כבוש עז טעמים משמש כתבלין.

מתכון לכרוב סיני כבוש

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים שמן בווק או במחבת רחבה ועמוקה עד שהוא מתחיל לעשן. מוסיפים שום ושני סוגי צ'ילי ומקפיצים על אש גדולה תוך כדי ערבוב כ־2 דקות להזהבה. חשוב מאוד לא להשחים את השום.

2

מוסיפים כרוב ומקפיצים 2־3 דקות להזהבה. מוסיפים תרד מים או פאק בונג וכרוב כבוש ומקפיצים דקה נוספת עד שהם מתרככים מעט. מוסיפים סויה ופלפל לבן ומקפיצים כדקה עד שהרוטב מצטמצם לכ־3/4 מהכמות. ממליחים במידת הצורך.