מתכון

מְתָּבַּל עגבניות וחצילים – בנדורה וביתנג'אן

את העגבניות מייבשים בתנור ואז הן עוברות טיגון–בישול המעניק להן טעם מקורמל מתקתק שמאזן את החצילים השרופים

12,372 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
בנדורה וביתנג'אן - מתבל עגבניות וחצילים של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
בנדורה וביתנג'אן - מתבל עגבניות וחצילים של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מרתיחים מים בסיר, חורצים צלב בתחתיות העגבניות וחולטים 3 דקות. מעבירים לקערת מים קרים לצינון ומקלפים.

2

מחממים תנור ל־100 מעלות. מניחים את העגבניות המקולפות בתבנית משומנת ואופים כ־5 שעות עד שהעגבניות מתייבשות.

3

מחממים כף משמן הזית בסיר ומטגנים בצל כ־5 דקות לריכוך על אש בינונית. מוסיפים שום ופלפל צ'ילי ומטגנים כמה שניות, מוסיפים את העגבניות המיובשות ואת יתרת שמן הזית, מתבלים במלח ופלפל, מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כשעה.

4

במקביל שורפים את החצילים על אש גלויה מכל הצדדים עד שהקליפה ממש חרוכה (כ־10 דקות מכל צד), מקלפים ומניחים במסננת להגרת נוזלים.

5

קוצצים את החצילים, מערבבים עם העגבניות ומתקנים תיבול.