מתכון

מסבחה שעועית לבנה

כאן החלפתי את החומוס בשעועית לבנה, שהמתיקות שלה אהובה מאוד על ילדים

11,294 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
מסבחה שעועית לבנה של שי לי ליפא. צילום דניאל לילה, סגנון: אוריה גבע
מסבחה שעועית לבנה של שי לי ליפא. צילום דניאל לילה, סגנון: אוריה גבע

שידוך מעולה לנאצ'וס ביתיים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

מבשלים את השעועית

1

שוטפים את השעועית ממי ההשריה, מסננים ומעבירים לסיר. מכסים בשפע מים ללא מלח ומביאים לרתיחה.

2

מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעתיים עד שהשעועית רכה מאוד. מצננים כ-15 דקות, לא יותר.

מכינים את הממרח ומגישים

3

מסננים את השעועית ושומרים את מי הבישול. שומרים 1/2 כוס גרגרי שעועית שלמים.

4

מעבירים את יתר השעועית החמימה למעבד מזון. מוסיפים בצל, שמן זית, טחינה, מיץ לימון, 1/3 כוס ממי הבישול, שום, סוכר ומלח ומרסקים למרקם כמעט חלק. אם הממרח סמיך מדי, מוסיפים עוד מעט ממי הבישול.

5

טועמים ומתקנים תיבול. מסדרים את הממרח בצלחת, מפזרים מעל שעועית שלמה, יוצקים כף שמן זית וזורים מלח גס ופלפל. מגישים קר או בטמפ' החדר. שומרים בכלי אטום במקרר עד שבוע.