מתכון

מפרום דלעת במילוי עדשים ופטריות

אמי הייתה ממלאת דלעת בבשר או עוף מתובלים ואופה עם קינמון וסוכר. כאן, שיניתי את המרכיבים לטובת מנה טבעונית עשירה

24,605 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2020
מפרום דלעת במילוי עדשים ופטריות של רינת צדוק. צילום: שני בריל.
מפרום דלעת במילוי עדשים ופטריות של רינת צדוק. צילום: שני בריל.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למילוי

אופן ההכנה

1

מטגנים בצל בשמן זית בסיר שטוח מעל להבה בינונית ותוך ערבוב מדי פעם כ־10 דקות עד להזהבה. מוסיפים פטריות פורטובלו ומטגנים כ־20 דקות עד שהפטריות מתרככות ומשחימות. מערבבים מדי פעם.

2

מוסיפים שום ועדשים ומערבבים, מבשלים 5 דקות. מסירים מהאש ומוסיפים קישוא, מלח, פלפל שחור גרוס ובהרט.

3

טוחנים מחצית מכמות המילוי במעבד מזון ב־2־3 פולסים, מחזירים ליתר המילוי ומערבבים.

4

מניחים כף מילוי בין שני פלחי דלעת ומהדקים, חוזרים על הפעולה עד שנגמר המילוי.

5

משכיבים את הפלחים הממולאים בסיר רחב ושטוח שיכול להיכנס לתנור. יוצקים שמן זית וכוס מים, מפזרים מלח, פלפל ועלי זעתר, מכסים ומבשלים על להבה בינונית 1/2 שעה. לאחר 1/4 שעה מחממים תנור ל־170 מעלות. בתום הבישול (אחרי 1/2 שעה) מעבירים את הסיר (עדיין מכוסה) לתנור ואופים כ־40 דקות. מפעילים מצב גריל, מסירים את הכיסוי וצולים עוד 20 דקות להשחמה עדינה.