מתכון

מצה-פודינג עם תרד

פשטידה רכה, ממכרת וביתית. סבינה מוסיפה תרד בשביל הצבע והטעם

6,696 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2019
מצה פודינג עם תרד של סבינה ולדמן. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע
מצה פודינג עם תרד של סבינה ולדמן. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע

"אני לא זוכרת אותה ברמה של להרגיש את הטעם בפה, אבל אני יודעת שאהבתי אותה נורא," מספרת סבינה. "איליה, הבעל של אחות של סבתא שלי, היה מכין אותה כל פסח והיינו נוסעים מעפולה לפתח תקווה רק כדי לאכול אותה. הפשטידה של איליה היתה גבוהה, רכה, יפה וממכרת. כאן נתתי לפשטידה מראה מרושל וביתי, אבל הוספתי תרד בשביל הצבע והטעם. שימו לב: אם מכינים אותה לא בליל הסדר (אלא למשל לארוחת בוקר של היום שאחריו), אפשר וכדאי להחליף את מרק העוף בחלב.״

הכנה מראש: משרים את המצות בתערובת לילה לפני הארוחה. מרכיבים ואופים ביום ההגשה. מגישים בטמפ' החדר או חמימה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מכינים את הבצל: מחממים שמן ובצל בסיר קטן על להבה בינונית כ-5 דקות או עד שמתחיל להישמע רחש הטיגון. מוסיפים קורט מלח, מנמיכים ללהבה נמוכה ומכסים את הסיר. מבשלים כ-15 דקות עד שהבצל מתרכך מאוד. מדי פעם מרימים את המכסה ומערבבים.

2

מגביהים ללהבה גבוהה ומטגנים 7-5 דקות עד שהבצל משחים אך לא מתייבש (בסיר יש עדיין נוזלים והמרקם מזכיר מעט מרקחת).

3

יום לפני ההגשה מכינים את התערובת: מניחים מצות ותרד בקערה. מתבלים במלח ומועכים ידנית עד שהתרד מאבד מעט נפח והמצות נשברות לפתיתים של 4-3 ס"מ. מוסיפים את הבצל ומערבבים.

4

טורפים ציר עוף וביצים בקערה נפרדת ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. יוצקים על המצות והתרד ומערבבים היטב. מכסים בניילון נצמד ומשרים ללילה במקרר.

5

אופים ומגישים: מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים תבנית פיירקס בינונית.

6

מערבבים את התערובת ויוצקים לתבנית.

7

אופים כ-45 דקות עד להתייצבות והזהבה קלה.