מתכון

מרק טום קא גונג של הבית התאילנדי

במרק הזה, אחד האהובים ב"בית תאילנדי", הבסיס הוא חלב קוקוס, מה שהופך אותו לקל-הכנה וידידותי לשחזור בבית

28,699 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2020
טום קא גונג של הבית התאילנדי. צילום: שרית גופן
טום קא גונג של הבית התאילנדי. צילום: שרית גופן

כמה פעמים אכלתם במסעדה מרק מעולה ועשיתם שמיניות בשביל להשיג את המתכון, אבל כשקיבלתם אותו גיליתם שצריך להכין קודם ציר שמתבשל נצח? הכי חשוב: קונים שרימפס טריים ומקפידים לא להביא לרתיחה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

יוצקים חלב קוקוס לסיר. מוסיפים גלנגל, למון גראס וקפיר ליים ומבשלים 8-7 דקות על להבה נמוכה רק עד לסף רתיחה (אסור שחלב הקוקוס ירתח - הוא עלול להתפרק!).

2

מוסיפים שני סוגי פטריות, בצל, עגבניות ופלפל שאטה ומבשלים כדקה על להבה נמוכה. מוסיפים מיץ לימון, מלח, רוטב דגים וסוכר, מערבבים ומבשלים 2 דקות נוספות. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

3

מוסיפים שרימפס ובצל ירוק חתוך למקטעים ומבשלים כ 3- דקות (עדיין על להבה נמוכה) רק עד שהשרימפס משנים את צבעם לוורוד-כתום.

4

יוצקים את המרק לקערות, מפזרים כוסברה ובצל ירוק קצוץ ומגישים.