המרק הזה תמיד פותח אצלנו את ארוחת ליל הסדר. כשהדודות שואלות: "מי רוצה מרק?", אין אחד שלא מרים את היד. כשהמרק מגיע לשולחן, הוא מלווה בטקס שבירת המצות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIRלהגשה
אופן ההכנה
1
מניחים גרונות, ירקות ועשבי תיבול בסיר, מכסים במים, מתבלים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה לריכוך הירקות.
2
מסננים את הירקות והגרונות ושומרים את הציר.
3
מפרידים בין הגרונות לירקות (לא נצטרך את הגרונות בהמשך) וטוחנים את הירקות במטחנת בשר או מעבד מזון לתערובת אחידה. מוסיפים בהדרגה את הציר וממשיכים לטחון, עד שמגיעים למרקם הרצוי.
4
מוזגים את המרק לצלחות הגשה, שוברים פנימה מצות ומגישים מיד.
גיוון: מחליפים את הגרונות בחלקי עוף אחרים ומגישים אותם כתוספת למרק.