מתכון

מרק מלוחייה עוף

הגרסה הרווחת בארץ למרק הזה היא מלוחייה עוף, ולפעמים מחליפים את העוף בבשר בקר או כבש

5,433 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרק מלוחייה עוף של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
מרק מלוחייה עוף של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

לכל אזור במצרים יש את הגרסה שלו למרק מלוחייה. בחלק מערי החוף מכינים מלוחייה שרימפס, בפורט סעיד מכינים מלוחייה דג ובערים שבלב המדינה מכינים מלוחייה ארנבת ויונה. נהוג להגיש את המלוחייה עם לימון סחוט ופלפל חריף לצד אורז או פיתה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לציר עוף

למרק

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את הציר

1

מחממים שמן זית בסיר רחב וצולים את חלקי העוף כ־5 דקות מכל הצדדים עד להזהבה.

2

מוסיפים את שאר מרכיבי הציר, מוסיפים מים לכיסוי העוף, מרתיחים, מקפים (מסירים את הקצף והלכלוך), מקטינים את האש, מכסים ומבשלים 30־40 דקות עד שבשר העוף מלבין.

3

מוציאים את נתחי העוף ושומרים בצד. מסננים את הנוזלים ושומרים.

מכינים את המרק

4

חזירים 3 כוסות ציר חם לסיר. מוסיפים עלי מלוחייה, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים. מרתיחים תוך כדי קיפוי.

5

מקטינים את האש ומבשלים כ־10 דקות בבעבוע עדין.

6

בינתיים מחממים שמן זית במחבת ומטגנים שום עד שהוא מזהיב. שופכים את השום והשמן לסיר המלוחייה ומסירים מהאש.

7

מגישים את המרק חם, סוחטים מעט מיץ לימון ומוסיפים פלפל ירוק חריף, בצל ירוק וצנונית. את העוף אפשר לפרק ולהגיש עם המרק או לתבל אותו במלח ופלפל ולהשחים אותו בתנור במצב גריל ואז להגיש.