מתכון

מרק ראסאם הודי חריף עם ג'ינג'ר

מרק שאימהות בהודו מבשלות לחיזוק המערכת החיסונית של הילדים כאשר חשים בצינון מתקרב

דצמבר 2018
מרק ראסאם חריף עם ג'ינג'ר של רינה פושקרנה. צילום: יפית בשבקין סטיילינג: שניר שרוני
מרק ראסאם חריף עם ג'ינג'ר של רינה פושקרנה. צילום: יפית בשבקין סטיילינג: שניר שרוני

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

אופן ההכנה

1

מכניסים את העגבניות המשומרות לקערת בלנדר, מעבדים לעיסה ומניחים בצד.

2

טוחנים בנפרד בבלנדר את השום, הג'ינג'ר וגרגירי הכמון, עד לקבלת מרקם של ממרח.

3

מחממים שמן בסיר רחב ומוסיפים את גרגירי החרדל עד ששומעים שהם מתפצפצים.

4

מוסיפים את העדשים ומשחימים.

5

מוסיפים את ממרח השום והג'ינג'ר ומערבבים היטב.

6

מוסיפים את שורש הכוסברה (או הגבעולים), עלי הקארי ופלפל הצ'ילי, ומטגנים יחד תוך ערבוב.

7

מוסיפים את הכורכום, אבקת הקארי, התמרינדי ועיסת העגבניות הטחונות, מערבבים היטב ומוסיפים מלח לפי הטעם.

8

מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות על אש גבוהה. מגישים חם.